Autor Ensenyament
15 Abril 2018 a 15:00

3.074 persones fan les PAU

Per a més grans de 25 i 45 anys

Examen PAP

Durant dos dissabtes consecutius, el d’ahir, 14 i el proper, 21 d’abril, un total de 3.074 persones faran les Proves d’Accés a la Universitat per a més grans de 25 i 45 anys. Les proves d’enguany comencen aquest dissabte amb els exàmens de la fase general i el proper dissabte 21 d’abril es faran els exàmens de la fase específica, ja només per als estudiants més grans de 25 anys.
 
Majors de 25 anys
A les proves per a més grans de 25 anys s’hi han matriculat un total de 2.633 persones (2.516 el 2017). Les proves consten de dues fases: la fase comuna, integrada per 4 exàmens (comentari de text, llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera), i la fase específica, on els aspirants s’han d’examinar només de dues matèries vinculades a l’opció d’accés triada (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, o enginyeria i arquitectura).
 
Majors de 45 anys
Enguany, 441 persones (416 el 2017) s’han matriculat a les proves de més grans de 45 anys. Aquesta via d’accés a la universitat és per a aquelles persones que volen iniciar estudis universitaris i no tenen cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies ni poden acreditar experiència laboral o professional. La prova d’accés consta de 3 exàmens: comentari de text, llengua catalana i llengua castellana. Els aspirants que la superin han de passar també una entrevista personal.
Un total de 28 persones s’han matriculat a totes dues proves.
Persones matriculades per demarcació i tipus de prova:
 
+ 25 anys
+45 anys
Barcelona
1.456
259
Tarragona
247
42
Lleida
138
17
Girona
318
40
A Barcelona ciutat hi haurà un únic tribunal on s’examinaran els candidats que s’han matriculat a la Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Abat Oliba.
En la resta del territori, hi ha tribunals ubicats al Campus de Bellaterra (Universitat Autònoma de Barcelona), a Lleida (Universitat de Lleida), a Girona (Universitat de Girona), i a Tarragona (Universitat Rovira i Virgili).
Els resultats es publicaran el dia 9 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat de notes en el moment mateix de la consulta.
Els exàmens comencen a les 9 del matí i hi ha un descans entre les 10.30 i les 11 hores.
Switch to mobile version