Autor Articles i estudis
28 Abril 2018 a 12:00

Alleugeriment i millora de les pells atòpiques

Bellesa Pells atopiques

La primavera és una estació il·lusionant: més hores de llum, la natura en ple apogeu, la vacances més a prop… però les persones amb dermatitis atòpica (i les que pateixen al·lèrgies) no opinen el mateix…

Entre un 10% i un 20% dels nens de tot el món tenen dermatitis atòpica, encara que molts s’alliberen de la malaltia amb el creixement. En adults aquesta malaltia inflamatòria crònica és menys freqüent, representa entre el 2% i el 5%.

Així és la dermatitis atòpica
Els nadons poden presentar símptomes amb tan sols 2-3 mesos d’edat, que solen aparèixer sobtadament en forma d’erupció que deixa la pell seca, desescamada i amb picors i que pot arribar a supurar. El més comú és que els nadons mostrin els símptomes de la dermatitis atòpica a la cara, sobretot a les galtes i el cuir cabellut, als genolls i als colzes. És molt estrany que els nadons pateixin dermatitis atòpica a l’àrea del bolquer, perquè és una zona massa humida. Aquests casos es coneixen com dermatitis del bolquer.

Pel que fa als nens que comencen a patir la malaltia entre els dos anys i l’adolescència, solen presentar al principi una erupció en el cos amb zones descamades i amb picor. La pell tendeix a engrossir-se i mostrar zones voluminoses i endurides. En general les zones en què es referma la dermatitis atòpica són els plecs dels colzes i dels genolls, el coll, els canells, els turmells, i les flexures que es formen entre les natges i les cames.

La dermatitis atòpica en l’adult es caracteritza per una pell descamada i molt seca, amb picor continua a la cara i el cos.

La malaltia té dues fases:

  • interbrot, en la qual no està activa i la que la pell està molt seca, irritable i desescamada i ha d’hidratar-se diàriament.
  • brot, en la qual la malaltia es mostra de forma aguda i la pell s’ha de tractar amb medicació tòpica per calmar la inflamació i alleujar la picor.

Tenir cura bé de la pell, amb productes específicament formulats, pot ser d’utilitat per a alleujar els símptomes.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version