Autor Societat
2 Maig 2018 a 10:00

CaixaBank i Microsoft impulsen els Premis WONNOW

Per premiar l’excel·lència femenina en carreres universitàries tècniques

MIcrosoft caixabank WONNOW

CaixaBank i Microsoft llancen els Premis WONNOW, una iniciativa que aposta pel talent i pretén impulsar la diversitat i la presència de dones en l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seva carrera professional. Les alumnes matriculades en l’últim curs de les carreres de les àrees de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques de les 84 universitats espanyoles podran presentar la seva candidatura per optar als premis.

D’una banda, es lliurarà un guardó en metàl·lic a l’alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros. D’altra banda, es premiarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank. Se’ls farà un contracte de 6 mesos en format de pràctiques amb possibilitat d’incorporació a l’empresa en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d’un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Tal i com explica Gonzalo Gortázar“amb la convocatòria d’aquests premis volem guardonar l’excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis que tenen un paper cada cop més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però on la presència femenina és reduïda. Aquesta iniciativa s’emmarca en el nostre model de banca: compromesa amb l’entorn, socialment responsable i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat “.

Per la seva banda, Pilar López, presidenta de Microsoft, destaca que “transmetre a les joves la passió per la Tecnologia i despertar la seva curiositat pel món de la Ciència facilitarà l’accés de més dones a la indústria TIC, un fet fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d’Espanya. Amb la creació dels Premis WONNOW juntament amb CaixaBank, volem contribuir a aquest objectiu, per distingir el talent, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica “.

Totes les interessades en participar en aquesta iniciativa, poden presentar la seva candidatura al web www.WonnowAwards.com fins al 30 de juny. Per seleccionar a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal. Les interessades hauran d’omplir un formulari, que inclou algunes preguntes per examinar-ne els mèrits i conèixer el seu perfil. A més, hauran d’adjuntar el seu currículum i la nota mitjana més recent. Les guardonades es donaran a conèixer durant el mes de setembre.

Impuls a la diversitat

Amb aquest programa, CaixaBank i Microsoft impulsen la diversitat en un sector clau, guardonant l’excel·lència de dones estudiants de les carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Es tracta d’un projecte transversal que pretén posar en valor l’esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres.

Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft, es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se anualment. A través d’aquest projecte, les dues entitats mostren el seu compromís per la igualtat de gènere en àmbits laborals i professionals.

Actualment, segons les anàlisis de l’OCDE, només un de cada tres graduats en enginyeria és dona i aproximadament un de cada cinc graduats en informàtica són dones. A Espanya, segons dades del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, només un de cada quatre estudiants d’enginyeria és dona.

Després d’estudiar una carrera de l’àmbit cientificotecnològic, l’OCDE indica que el 71% dels homes graduats en carreres científiques treballen en llocs STEM, mentre que només el 43% de les dones ho fan. Als països de l’OCDE, el 13,7% dels inventors que registren patents són dones.

Aquesta situació contrasta amb l’elevada demanda de professionals STEM a la Unió Europea. S’estima que l’any 2020 hi haurà 756.000 vacants sense cobrir en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La paritat d’homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d’euros anuals. Impulsar l’interès de les dones pels estudis STEM ajuda a reduir la bretxa de gènere que existeix en el sector científic-tecnològic.

Switch to mobile version