Autor Societat
18 Juliol 2018 a 15:00

La Generalitat destina 2’7M€ per atendre més de 13.000 infants i adolescents

Es beneficien, aquest estiu, de diferents programes d’activitats de lleure

colonies l'estiu es teu//Foto Treball, Afers Socials i Familia

colonies l’estiu es teu//Foto Treball, Afers Socials i Familia

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat les principals mesures destinades a atendre infants i joves en situació de vulnerabilitat durant els mesos d’estiu. El Homrani ha fet referència a les accions que es duen a terme durant les vacances escolars, amb una aportació de 2’7M€, i que permetran que més de 13.000 infants es beneficiïn d’activitats de lleure.
El Departament implementa durant els mesos de vacances escolars diversos programes i serveis:
113 centres oberts
El conseller ha remarcat que enguany s’ofereixen 3.330 places en 113 centres oberts per a prestar una atenció continuada a infants i adolescents en situació de risc social durant el període de vacances escolars d’estiu. En aquest sentit, els centres d’entitats i ajuntaments mantenen les activitats i la promoció d’actuacions que garanteixin la cobertura de les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu.
Els centres oberts fan activitats diàries de dilluns a divendres, amb un mínim d’obertura de 6h diàries, i inclouen 2 o 3 àpats al dia que garanteixen una alimentació saludable i equilibrada.
Beques a infants i joves en situació de vulnerabilitat
En col·laboració amb les entitats d’educació en el lleure, el Departament destina aquest estiu 600.000 euros per a oferir places en colònies, casals… a infants i adolescents en situació de risc social d’acord amb la derivació dels Serveis socials bàsics. L’any passat es van becar 7.141 infants amb aquest import i enguany es preveu assolir els 7.500.

L’Estiu és teu
El programa L’Estiu és teu ofereix també places becades entre el 65% i el 100% del preu d’una estada a la Xarxa nacional d’albergs (XANASCAT) a nois i noies de 5 a 16 anys en situació de vulnerabilitat. La valoració de la necessitat de cada cas es fa a través dels Equips Bàsics d’Atenció Social dels diferents municipis i consells comarcals.
Amb un pressupost de 550.000 euros, es preveu becar unes 1.350 places d’aquest programa.
A banda d’aquestes actuacions, 47 nens i nenes amb discapacitat i dependència participaran del programa Respir.
Menjar sa, tot és començar
Un dels objectius del programa socioeducatiu Jugar i Llegir, que es desenvolupa a 32 equipaments cívics de la Generalitat, és promoure una alimentació saludable. En aquest sentit, el taller “Menjar sa, tot és començar” treballa durant l’estiu els hàbits d’higiene i alimentació i ofereix esmorzar o berenar als infants.
Més de 1.500 nens i nenes participaran en aquest taller.

Switch to mobile version