Autor Economia
25 Juliol 2018 a 10:00

La ministra Reyes Maroto visita PIMEC

S’ha reunit amb una delegació d’empresaris

Trobada Reyes Maroto PIMEC//Foto: PIMEC

Trobada Reyes Maroto PIMEC//Foto: PIMEC

La ministra d’Industria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat la seu de PIMEC per reunir-se amb una delegació d’empresaris i empresàries, encapçalada pel president Josep González. L’objectiu de la trobada ha estat  conèixer de primera mà les necessitats i les demandes de l’empresariat català i oferir-los la col·laboració del Govern central en accions concretes que reverteixin en millorar la competitivitat del teixit productiu català i, per tant, ajudin a crear més ocupació i riquesa.

El president de PIMEC ha agraït a la ministra la seva visita i li ha demanat que no aturin el diàleg que han iniciat amb el Govern de la Generalitat. També ha recordat que no poden oblidar altres mesures pendents com “un nou sistema de finançament per a Catalunya o potenciar les inversions en infraestructures”. D’altra banda, el president de l’entitat també ha deixat palès la importància de la transforació digital i com aquesta està impactant en les empreses i en el mercat del treball.

De la seva banda, la ministra, durant el seu discurs, ha remarcat la necessitat de bastir uns ponts que durant molt de temps s’havien trencat”. Davant del repte de la transformació digital, la titular d’Indústria ha parlat del programa ‘Indústria connectada 4.0’, que ha nascut amb la voluntat que el teixit empresarial no es quedi endarrerit en aquesta revolució tecnològica i que el País compti amb una economia digital dinàmica i competitiva, que generi oportunitats d’ocupació de qualitat.

Tant el president com la ministra també han coincidit en la necessitat de potenciar l’FP i avançar cap a un sistema universitari més permeable, que permeti incrementar la representació dels sectors productius en els consells socials per promoure, des d’una participació responsable, un acostament més gran de les activitats universitàries a les necessitats presents i futures dels sectors productius.

L’acte també ha comptat amb la participació del secretari general d’Indústria i de la Pime, Raúl Blanco. Per part de PIMEC, hi ha estat presents membres del Comitè Executiu i la Junta Directiva, presidents de comissions i sectorials de la patronal i associats de diferents sectors i territoris.

Switch to mobile version