Autor Cultura
27 Agost 2018 a 18:00

Destacada presència catalana a la Tanzmesse

Amb el suport de la Conselleria de Cultura

Tanzmesse dansa contemporània//Foto: cultura

Tanzmesse dansa contemporània//Foto: cultura

La dansa contemporània catalana comptarà un any més amb un estand institucional a la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf organitzat pel Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, en el qual hi participaran un total de 26 companyies i institucions catalanes. L’estand català oferirà una imatge conjunta del sector i servirà als professionals catalans per desenvolupar les seves activitats a la fira.
La Internationale Tanzmesse, que celebrarà la seva 12ª edició a Düsseldorf (Alemanya) del 29 d’agost a l’1 de setembre, és el certamen biennal de referència internacional per als professionals de la dansa contemporània. La fira compta amb un espai d’exposició de 1000m² que acull prop de 1900 professionals (companyies, coreògrafs, ballarins, agències, representants, programadors, institucions culturals i altres agents del sector) de més de 50 països.
El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, assisteix des de fa molts anys a la Tanzmesse que forma part de les estratègies internacionals per a la promoció de la dansa contemporània catalana ja que és una excel·lent finestra per als professionals del sector.
Dins de les activitats de suport del Departament de Cultura, dijous 30 d’agost a la 13:30h tindrà lloc una trobada de networking a l’estand català (57 Government of Catalonia – Catalan Arts) amb l’objectiu d’afavorir els contactes entre els professionals catalans i els programadors i festivals assistents a la fira.
L’ICEC, sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, ha publicat també un llibret promocional que es distribuirà durant la fira i estarà disponible digitalment per oferir una difusió més àmplia de la participació dels representants catalans a la fira.
 
Catalunya balla a Tanzmesse 2018: dos espectacles, una presentació i una taula rodona dins del programa oficial
Durant el festival també es podran veure els treballs de ballarins i companyies de dansa catalanes com Iron Skulls Co amb Sinestesia (dimecres 29 d’agost a les 20:30h), Guy Nader i Maria Campos amb la coreografia Fall Seven Times, premiada amb el guardó Der Faust 2017 i creada especialment per a Tanzmainz, Staatstheater Mainz (divendres 31 d’agost a les 20:30h), i Colectivo Lamajara que presentarà Al Voltant (dijous 30 d’agost a les 16:00h). Com en edicions anteriors, les companyies catalanes han estat seleccionades per l’equip artístic de la fira, després d’haver presentat la seva sol·licitud a la convocatòria per formar part del programa oficial.
A més, enguany l’Institut Ramon Llull ha organitzat dins del programa de T-talks una taula rodona que porta com a títol Dansa i arquitectura a Catalunya: Creació, espai públic, llegat cultural i paisatge. El diàleg tindrà lloc el 31 d’agost a les 17:15h i girarà entorn al lema central de la fira, la relació entre la dansa i l’arquitectura, a càrrec dels coreògrafs Cesc Gelabert i Magí Serra, i presentat i moderat per la teòrica Ester Vendrell.
Switch to mobile version