Autor Ensenyament
13 Setembre 2018 a 15:00

Catalunya participa en la fira d’educació superior més important d’Europa

Per desè any consecutiu

fira d'educació superior EAIE2018//Foto: Universitat i Recerca

fira d’educació superior EAIE2018//Foto: Universitat i Recerca

Catalunya participa per desè any consecutiu en la fira d’educació més important d’Europa amb la finalitat de poder intercanviar idees i adquirir informació, tant de les novetats en programes de mobilitat internacional com de millors pràctiques en l’àmbit universitari internacional. La 30a edició de la conferència de l’European Association for International Education (EAIE) començarà demà a Ginebra i, fins aquest divendres, aplegarà a més de 6.000 professionals de 600 organitzacions procedents de 95 països d’arreu del món.
El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, encapçalarà la delegació catalana a la ciutat suïssa que està formada per representants de les 12 universitats catalanes, de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).
El secretari Grau visitarà dimecres l’estand que Catalunya té al recinte firal i que oferirà als visitants una completa informació sobre el sistema universitari català i l’oferta de graus, màsters i doctorats. En el mateix palau de congressos i exposicions de Ginebra (Palexpo), el secretari es reunirà amb la vicepresidenta de l’EAIE, Sabine Pendl, i el director executiu de l’EAIE, Leonard Engel.
 
L’EAIE promou enguany el lema Facing outward (Mirant en fora) i, en aquest sentit, els organitzadors proposen unir forces amb aquells que comparteixen la mateixa visió i comprometre’s amb aquells que tenen punts de vista diferents, emfatitzant la importància de donar suport als estudiants internacionals. Un eix al voltant del qual giraran les diferents activitats que oferirà la fira i que inclou 19 workshops, 175 conferències i 21 sessions de networking que permetran als professionals intercanviar idees amb els seus homòlegs d’arreu del món.
 
Visita al CERN
La jornada del secretari Grau a Ginebra es completarà amb una visita al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN), on es trobarà amb investigadors catalans que realitzen les seves recerques en aquest laboratori de física nuclear on s’ha construït l’accelerador de partícules més gran del món.
Durant tota la jornada, el secretari d’Universitats i Recerca estarà acompanyat pel delegat del Govern a Suïssa, Manuel Manonelle
Switch to mobile version