Autor Articles i estudis
8 Setembre 2018 a 12:00

Com hem de cuidar els peus després de l’estiu? T’ho expliquem!

Cuidar peus// Foto: bellezaactiva amic

Cuidar peus// Foto: bellezaactiva amic

Quan notem que el destape estival s’acosta i descobrim sandàlies precioses en els aparadors, ens entren unes ganes boges de tenir cura del nostre cos i els nostres peus. Ens prometem que la manicura estarà impecable durant les vacances i ens portem a la maleta cosmètics perquè els peus llueixin ben hidratats. No obstant això, com passa amb totes les rutines a l’estiu, la de la cura dels peus també es relaxa i les conseqüències les veiem al setembre. Però no volem laments: com podem tenir cura dels peus per a la tardor? T’ho expliquem en aquesta entrada.

Què ha passat durant l’estiu?
En època estival, els nostres peus estan constantment exposats a les agressions externes. En no utilitzar ni mitjons ni mitges, la pell pateix al contacte amb el material de les sabates, donant lloc a butllofes i rascades. A més, com ens rendim davant la comoditat i solem portar sandàlies planes, els peus estan a escassos mil·límetres del sòl, i la pell pateix una sequedat extrema que provoca l’aparició d’esquerdes, abundants i més o menys profundes, sobretot en els talons. I tot sense tenir en compte el dany que causa als nostres peus caminar per una superfície calenta com és la sorra de la platja.

Per no entrar en pànic i poder abordar les necessitats dels nostres peus d’una forma eficient, aquests són els principals danys que pateix aquesta part del cos a l’estiu (i sobretot les seves solucions):

  • Callositats o durícies. Es produeixen per la fricció excessiva amb el material de la sabata, encara que també per caminar d’una manera incorrecta. Cal exfoliar bé la pell per eliminar les cèl·lules mortes, en sec o en mullat, amb cremes o llimes.
  • Esquerdes, abundants i profundes, en els talons. La sequedat que experimenta la pell a l’estiu també arriba als peus, per això és imprescindible hidratar-los bé.
  • Ungles danyades. Com que no renovem l’esmalt amb la mateixa freqüència, les ungles pateixen deshidratació, el que es tradueix en l’aparició d’unes taques blanques. Utilitzar acetona massa agressiva també pot causar-les. Per reparar el dany, el més recomanable és emprar olis per cutícules i ungles.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

 

Switch to mobile version