Autor Economia
25 Setembre 2018 a 10:00

Increment de pernoctacions de turisme rural i càmpings

Dades definitives de l’Enquesta d’Ocupacio del 2017

Turisme rural Vall de Nuria// Foto:La Espiga Digital

Turisme rural Vall de Nuria// Foto:La Espiga Digital

El nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural va créixer un 8,2% a Catalunya l’any 2017, segons dades definitives de l’Enquesta d’ocupació en allotjaments de turisme rural. Segons l’origen dels viatgers, les pernoctacions del turisme domèstic van augmentar un 9,9%: un 9,3% les dels catalans i un 18,1 les dels viatgers procedents de la resta d’Espanya; les del turisme estranger van augmentar un 3,0% respecte a un any enrere. Per marques turístiques, Pirineus és la que va registrar més pernoctacions amb un increment anual del 5,4%. D’altra banda, el nombre de viatgers va augmentar un 11,8% interanual.

El nombre de pernoctacions en els càmpings va créixer un 7,1% a Catalunya l’any 2017, segons dades definitives de l’Enquesta d’ocupació en càmpings. Segons l’origen dels viatgers, les pernoctacions del turisme domèstic van augmentar un 7,8%: un 5,8% les dels catalans i un 24,0% les dels viatgers procedents de la resta d’Espanya; les del turisme estranger van augmentar un 6,6%. Per marques turístiques, Costa Brava i Costa Daurada són les que van registrar més pernoctacions amb increments anuals del 6,9% i del 7,0% respectivament. D’altra banda, el nombre de viatgers va augmentar un 8,5% anual.

L’Enquesta d’ocupació en allotjaments de turisme rural  i l’Enquesta d’ocupació en càmpings óns unes de les principals fonts estadístiques per mesurar l’activitat turística, tant des del punt de vista de l’oferta com de la demanda. És una operació que realitza mensualment l’INE i que, per a Catalunya, proporciona informació trimestral sobre els viatgers, les pernoctacions i el grau d’ocupació dels establiments de turisme rural i dels càmpings. L’Idescat fa una explotació d’aquestes variables segons l’origen dels viatgers i per marques turístiques de destinació.

A partir del gener del 2016, amb motiu de la creació de la comarca del Moianès, els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja (que formaven part de la marca Costa Barcelona), passen a integrar-se a la marca Paisatges de Barcelona.

Switch to mobile version