Autor La recepta
13 Setembre 2018 a 12:00

Rotllets de col amb farcit de carn i arròs

Rollets de col farcits// Foto:dlcocinaygastronomia.com

Rollets de col farcits// Foto:dlcocinaygastronomia.com

Passades les vacances, atacaquem de nou la cuina i seguim amb les nostres receptes. En aquesta ocasió, anem a elaborar una recepta contundent, una mica elaborada però igualment bona.

Ingredients 2 pax
• 6 fulles de col
• 180 gr. carn picada
• 25 grams d’arròs
• 1 ceba mitjana
• 2 cullerades de salsa worcestershire
• 1 patata petita
• ½ got de tomàquet fregit
• ¼ de got de vi blanc
• Sal, oli d’oliva,

Elaboració:

Tallem les cebes i sofregim uns 5 minuts fins que la ceba sigui transparent. A continuació, torrem lleugerament l’arròs i hi afegim el vi, quan ho hagi absorbit, el reservem i deixem refredar.
Barregem la carn amb l’arròs i la ceba, juntament amb la sal, la meitat del got de tomàquet fregit i la salsa worcestershire. Reservem.
Pelem i trossegem la patata, la posem en aigua freda i deixem que es cogui (per preparar el puré de patata), quan estigui cuita, escorrem, afegim mantega i sal i triturem.
Traiem 6 fulles de la col (rebutgem les exteriors) . Tallem la part gruixuda de cada fulla (part al costat a la tija) i les fem bullir en una cassola gran amb abundant aigua calenta, durant màxim 3 minuts (les blanquegem). Immediatament les traiem una a una i les introduïm en aigua freda. Quan s’hagin refredat, s’escorren i es procede

ix a emplenar-les
La quantitat a emplenar en cada full serà d’una cullera sopera plena, just al mig de cada fulla. S’enrotlla la fulla sobre el farciment (sense estrènyer, ja que l’arròs s’inflarà), doblegant els extrems cap a dins en el primer gir.
Al coure, augmentaran de mida, per la qual cosa s’han de col·locar lleugerament separats. Afegirem l’aigua de cocció de les fulles de col, fins a arribar als rotllets però sense cobrir-los. Al seu torn, amb una brotxa de pastisseria, pintem la part superior dels rotllets amb la resta de tomàquet fregit. Deixem que coguin a foc lent durant almenys 1 hora. Un cop acabada la cocció deixem que reposin (controlar que no es cremin).
Emplatem, sobre un plat de fang, reguem amb unes gotes d’oli d’oliva, posem el puré de patata, col·loquem a sobre dos rotllets (en plat normal es serviran tres per persona), ratllem formatge per sobre dels dos i acabem donant-li un cop de forn, en posició gratinat (només amunt) i 185 ºC, durant 3 minuts, amb pre-escalfat.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version