Autor Motor
19 Octubre 2018 a 15:00

L’international GT Open es decideix al Circuit

Aquest cap de setmana

International GT Open// Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

International GT Open// Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

Demà i diumenge, el Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà la clausura de l’International GT Open. Una imatge habitual en els últims anys es la de l’emoció i els nervis amb el campionat per decidir en la seva última prova de l’any al traçat català. A més, aquest any, el malagueny Fran Rueda podria proclamar-se campió. L’International GT Open estarà acompanyat d’altres campionats com l’Euroformula Open i l’Eurocup Formula Renault 2.0, en representació dels monoplaces; així com Alpine ELF Europa Cup i TCR Europe com a certàmens de turismes. En aquest últim, Mikel Azcona lidera la classificació provisional. Els assistents tenen entrada gratuïta per gaudir amb les 10 curses programades i els més de 100 participants presents.

Un dels certàmens europeus de GT de referència, l’International GT Open,celebrarà la seva última i decisiva cita de l’any amb una participació de luxe. Més de 30 vehicles rodant, entre ells el ja esmentat Fran Rueda. El de BMW Team Teo Martín figura a la segona posició del campionat amb el seu company, el guatemalenc Andrés Saravia, i a només tres punts del capdavanter, Mikkel Mac (Luzich Racing, Ferrari 488 GT3). L’italià Alessandro Pier Guidi és el tercer provisional (Luzich Racing, Ferrari 488 GT3). Amb un assalt programat per al dissabte i un altre el diumenge, els aficionats podran contemplar unitats com el Mercedes AMG GT3, el Ferrari 488 GT3, el Lamborghini Huracan GT3, l’Audi R8 LMS i el BMW M6 GT3.

Tan o més interessant es presenta la resolució del TCR Europe. Amb 9 punts d’avantatge, Mikel Azcona lidera la classificació. El basc ha recollit excel·lents resultats en la seva primera temporada al certamen, amb una victòria i diversos podis durant les sis cites ja disputades. Jean-Karl Vernay (Leopard Lukoil Team) no l’hi posarà fàcil. El francès ha sumat més victòries que Azcona, concretament dos més, però la regularitat li ha donat un petit avantatge al basc. Dusan Borkovic (Target Competition) està a 20 punts del líder, perdent part de les seves opcions al títol en ser desqualificat de les dues proves celebrades a Monza.

A més dels GT’s i turismes, els monoplaces també estaran presents. L’Euroformula Open acomiadarà la temporada esportiva sent el Circuit la seva vuitena cita. Felipe Drugovich (RP Motorsport) arriba com a líder absolut, atès que el brasiler és ja campió del certamen. Bent Viscaal el segueix en segon lloc representant a Teo Martin Motorsport. La lluita pel podi serà d’allò més emocionant, amb diversos candidats a tenir en compte. Entre els presents estarà David Schumacher, fill de l’expilot de F1® Ralf Schumacher, rodarà pel traçat català.

L’Eurocup Formula Renault 2.0 completarà la representació de monoplaces amb un total de 25 inscrits, un campionat amb gairebé 50 anys d’història pel qual han passat campions del món com Alain Prost o el mateix Lewis Hamilton. Max Fewtrell (R-ACE GP) es jugarà el triumf final i intentarà mantenir per darrera d’ell a Yifei YE (Josef Kaufmann Racing), el seu màxim adversari en la lluita per la corona del 2018. El valencià Eliseo Martínez va oficialitzar la seva participació a meitat de temporada amb l’equip espanyol AVF By Adrián Vallés. De ben segur que Martínez protagonitzarà un bon paper davant el públic local.

L’Alpine Elf Europa Cup completarà el programa de curses. El certamen de la prestigiosa marca francesa també està per decidir. Deixant a un costat el líder, Pierre Sancinéna, fins a cinc pilots lluitant per les posicions del davant amb un marge de 30 punts, marge que fàcilment es pot dissoldre després de les dues curses que disputaran al Circuit de Barcelona-Catalunya. Alguns dels homes a tenir en compte seran Sylvain Noël, Vincent Beltoise i Nicolas Milan.

Cap de setmana amb entrada gratuïta 
Tots els aficionats podran gaudir de l’International GT Open amb accés gratuït a les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya els dies 20 i 21 d’octubre.

L’accés s’efectuarà per la Porta 3 a partir de les 8.30 h. Les Tribunes obertes al públic per seguir tota l’activitat seran la Principal, F i G. L’estacionament dels vehicles tindrà lloc al Pàrquing In6.

Switch to mobile version