Autor Cinema, teatre i televisió
3 Novembre 2018 a 18:00

Nova edició de l’SCAT (Scotland Catalan Film Festival)

Del 2 al 5 a Glasgow i del 13 al 18 Novembre a Edimburg

SCAT// cartell

SCAT// cartell

La plataforma Cinemaattic anuncia una nova edició de l’SCAT (Scotland Catalan Film Festival), que amb el suport de l’Institut Ramon Llull, se celebrarà entre el 2 i el 5 de novembre a Glasgow i del 13 al 18 Novembre a la ciutat d’Edimburg.  El festival mostra un any més les novetats del cinema català amb projeccions de curtmetratges, xerrades, poesia i altres esdeveniments paral·lels.
El festival s’estableix com una de les mostres més representatives de l’audiovisual català a l’exterior. Aquest any inclou col·laboracions amb actors importants de l’escena catalana com la Filmoteca de Catalunya, el D’A Film Festival o el Festival de Sitges, a la vegada que estableix lligams entre artistes catalans i organitzadors en el Regne Unit, com British Film Institute o Scottish Documentary Institute. Entre els convidats confirmats destaca la presència de Ventura Durall, Laura Ferrés, Belén Funes o Pol Rebaque, que impartiran xerrades a l’Escola d’Art d’Edimburg i a la Universitat de Glasgow.
L’SCAT manté el seu fort  compromís amb el curtmetratge català expandint la seva selecció, incloent títols que van des de Los Desheredados de Laura Ferrés o La Inútil de Belén Funes a Primer Estratde Ventura Durall oImprovisaciones de una Ardilla de Virginia García del Pino.
Edimburg obrirà amb el documental guanyador del Premi Gaudí ‘La Chana’ de Lucija Stojevic, mentres que Glasgow ho farà amb una selecció de curtmetratges i un taller impartit per Laura Ferrés.
Entre tots els esdeveniments rellevants, l’SCAT presentarà al Glasgow Film Theatre un programa especial sota el nom: ‘Arxiu, Documental i Propaganda durant la Guerra Civil Espanyola’, agrupant clàssics de la Filmoteca de Catalunya amb títols de la col·lecció del British Film Institute Archive i la National Libraries of Scotland Moving Image Archive.
A més a més, el festival s’expandeix durant una nit a l’ East End de Londres amb un programa especial de carta blanca del Festival de Sitges.
Produït per la plataforma Cinemaattic, el festival creix i aquesta edició SCAT arribarà a espais de referència a Escòcia com el Glasgow Film Theatre, Centre for Contemporary Arts Glasgow, Cameo Edinburgh i Edinburgh College of Art.
Switch to mobile version