Autor Opinió
4 Febrer 2019 a 18:00

La intolerància no estima la democràcia!

 

intolerancia no es democràcia// Foto: xaldiga

intolerancia no es democràcia// Foto: xaldiga

En només una setmana de la seva inauguració, el centre LGTBI, al Barri de Sant Antoni a Barcelona ja ha patit una agressió.

Segons fonts municipals els fet van passar als voltants de la matinada del passat dissabte, 26 de gener de 2019 on un grup de persones van apedregar el local i van escriure paraules amenaçadores.

El fet en sí és vergonyant i denota una intolerància social malaltissa en alguns sectors de la societat radicalitzats.

El pensament emprat com un arma cap el contrari alimentat per la ignorància forma un còctel de feixisme que cada cop i per altres circumstàncies desperta, fomenta i el fa impune,

Cal lluitar amb totes le nostres forces i apaivagar aquest monstre que pernocta sota els nostres llits i que mossega tot el que no li agrada.

Hem d’educar persones i no és fàcil cal una PNL, una programació neurolingüística a tothom.

No podem obviar a col.lectius sencers a persones per motius de color, ni raça ni sexe.

Poso per exemple un col.lectiu discriminat com l’homosexual, no hauria de caure en un androcentrisme que s’acosta, sinó ho és al patriarcat que tant de mal ens fa.

Observatori contra la homofòbia? i el col.lectiu de lesbianes? i el de bisexuals, intersexuals i totes les diversitats?.Seria observatori contra totes les diversitats sexuals!

Pensar en col.lectiu és coeducar i asimilant la diversitat com a riquesa social. El llenguatge inclusiu és incloure,si em menciones existeixo. Aquí es veu la importància del llenguatge” inclusiu”, visibilitzes i això ja ens fa formar part i ens dóna sentit de pertanença. El fet identitari és existir dins la societat, etiquetar és optatiu, però alhora quasi obligat quan pertanys a grups socials que viuen a la ignominia, on els teus drets poden dependre de la política de torn.

Hem de saber que el mon belluga molt ràpid i existeixen colors i tonalitats i tothom hi cabem i no per tenir un altra color som persones mereixedores de desagravis.

Normalitzem la diversitat, parlem en nom de tothom, ningú som una casta superior ni tenim una veritat absoluta.Abans de jutjar cal caminar amb les sabates de l’altre, cal empatitzar.

 

Montse Llagostera i Forns
Promoció per la igualtat de gènere
xaldiga.webnode.es   //    xaldigabymontse@gmail.com

Switch to mobile version