Autor Opinió
18 Febrer 2019 a 18:00

“Nos la medimos, a ver quien la tiene más grande” o “Corre y presenta tus papeles”

Autobus Ayuntamiento Madrid// Foto: Xàldiga

Autobus Ayuntamiento Madrid// Foto: Xàldiga

Gràcies al Web “Esracismo” que testimonia una escena de transfòbia I xenofòbia en un autobús a Madrid, Els fets van passar en un autobús de Madrid quan l’home va increpar a Carol Gazoyo Cazal reprenent-li el volum del vídeo que escoltava. La Carol va denunciar el cas, presentat el vídeo testimonial, mostrant el disgust per aquest fet I recalcant que el silenci ens fa còmplices dels fets.

A “Catalunya” la Llei 11/2014 empara aquest col·lectiu. L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. En aquest cas la Comunitat de Madrid, disposa de la Ley 3/2016, de 22 de juliol, de “Protección Integral contra la LGTBIfobia y la Discriminación por Razón de Orientación e Identidad Sexual en la “Comunidad de Madrid“. A l’estat espanyol està en procés al “Congreso de los Diputados”, entre d’altres esmento la llei de la“Generalitat Valenciana”es va aprobar el 2018,  amb molts punts comuns amb el projecte de Llei que es troba al “Congreso de los Diputados”.

Tal com diu la Carol, el nostre silenci és l’acceptació d’aquestes violències, tanmateix masclistes, on només s’admet el binarisme, el dicotomia sexual. Aquesta estructuració del comportament social suportat per grans majories dels teixits socials ens arrosseguen a perpetuar els rols i estereotips de gènere, dit així sembla un “comodí” però la veritat és que cal identificar i canviar aquests micro masclismes que separen a les persones humanes.

Montse Llagostera Forns
e: xaldigabymontse@gmail.com
w:xaldiga.webnode.es  

Switch to mobile version