Autor Economia
1 Març 2019 a 10:00

“Aquest ha estat el millor MWC de la història”

Segons el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró

MWC'19 Jordi Puignero// Foto: Conselleria Politiques Digitals

MWC’19 Jordi Puignero// Foto: Conselleria Politiques Digitals

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha valorat molt positivament el desenvolupament de l’actual edició del MWC: “Aquest ha estat el millor MWC de la història, no només des de la perspectiva de la quantitat de visitants, sinó especialment de la qualitat del que s’hi ha exposat”.
Puigneró ha subratllat que Catalunya ha ensenyat al món què és el 5G” i que per primer cop s’han pogut veure casos d’ús d’aquesta nova tecnologia”.
“Serà el present i futur de la indústria digital i ho hem pogut comprovar per primer cop aquí a casa nostra”, ha afegit, i ha explicat s’ha pogut veure a l’estand de Catalunya “una ambulància connectada amb 5G que permet salvar vides abans que arribi a l’hospital” i s’ha viscut en directe al congrés “una operació amb tecnologia 5G de forma assistida a l’Hospital Clínic”. En el camp de la mobilitat, Puigneró ha destacat que també s’ha pogut veure en acció el cotxe autònom “una de les grans indústries del 5G, comença a avançar”.
El titular de Polítiques Digitals ha revelat que l’estand principal de Catalunya ha atret l’atenció de 50.000 persones, el que significa gairebé la meitat del total d’assistents al MWC. D’aquests, 13.000 hi han interactuat, amb oportunitats de negoci, reunions, entrevistes o altres tipus de gestió. Puigneró ha explicat que aquest any l’estand de la Generalitat ha tingut el lideratge del Departament de Polítiques Digitals per “no només donar visibilitat a les empreses”, sinó també per “projectar les polítiques digitals del país i Catalunya com un veritable ‘hub’ digital de referència internacional”En aquesta línia, Puigneró ha afegit que “tothom ha pogut veure els projectes més innovadors i pioners que ja estem pilotant i que es traduiran en millors serveis per a la ciutadania”.
“Tenim el que és una de les principals indústries del futur. Un dels principals elements que ens permetrà progressar en l’àmbit econòmic i social”, ha reblat el conseller.
Switch to mobile version