Autor Societat
15 Març 2019 a 10:00

“l’etiquetatge dels aliments, garantia de seguretat”

Commemora el Dia Mundial del Consumidor, avui 15 de març,

etiquetatge dels aliments, garantia de seguretat// Cartell diba

etiquetatge dels aliments, garantia de seguretat// Cartell diba

L’etiquetatge dels aliments com a garantia de seguretat

L’Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, commemora el Dia Mundial del Consumidor, 15 de març, amb un lema unitari que, enguany, se centra en l’etiquetatge dels productes alimentaris frescos com a garantia de seguretat per als consumidors.

 

 

La campanya de difusió l’etiquetatge dels aliments, garantia de seguretat vol incidir en la necessitat de facilitar als consumidors tota la informació essencial sobre la composició dels productes alimentaris, el seu fabricant i els mètodes d’emmagatzematge d’una manera fàcil de comprendre i que no confongui o presenti dubtes.

A més de la informació obligatòria regulada per la normativa de consum, els productors, els fabricants i els comercialitzadors hi poden afegir una altra informació si ho desitgen, sempre que sigui clara, precisa i que no comporti engany. Així la informació inclosa en les etiquetes proporciona un millor coneixement del producte que permet al consumidor final una millor elecció de compra en funció dels seus criteris i preferències.

La campanya posa a disposició dels ajuntaments materials de difusió com ara cartellsbànners i quadríptics informatius, editats en català i castellà, sobre l’etiquetatge de carns i ous; l’etiquetatge de peix, marisc i altres productes del mar; i l’etiquetatge de fruita i verdura.

Tots aquests materials es poden descarregar a través de la pàgina web https://www.diba.cat/es/web/consum/campanya-2019. També hi ha un apartat on es poden consultar les activitats organitzades pels ens locals en el marc del Dia Mundial del Consumidor.

Switch to mobile version