Autor La recepta
4 Març 2019 a 12:00

Macarrons de l’àvia

Macarrons de l'àvia// Foto: Gallina Blanca

Macarrons de l’àvia// Foto: Gallina Blanca

Ingredients:
  • 320 g – Macarrons
  • 2 – Tomàquets madurs trinxats
  • 1 – Ceba trinxada
  • 2 – Alls trinxats
  • 200 g – Carn picada
  • 100 g – Formatge ratllat
  • Llorer
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
Preparació: 

Bulliu els macarrons amb aigua, sal, llorer i un rajolí d’oli.
Enrossiu la carn amb oli, afegiu-hi la ceba, l’all i els tomàquets, i ho feu coure tot junt fins que la carn estigui cuita.
Si abans que la carn quedi cuita s’ha evaporat tot el líquid, podeu afegir miques d’aigua de bullir els macarrons.
Barregeu-ho amb els macarrons i gratineu-ho amb el formatge ratllat per sobre.Variacions:

En comptes de gratinar-los es pot servir el formatge a part.
Per gratinar s’hi poden posar unes boles de mantega amb el formatge.
En lloc d’afegir aigua al sofregit es pot afegir una mica de llet.
Es pot fer amb trossos de pernil substituint la carn.
S’hi poden afegir herbes al sofregit: orenga, farigola, etc.
Si s’ha fet rostit els dies abans, va molt bé aprofitar l’oli del rostit per fer el sofregit.
També es poden aprofitar els menuts dels rostit tallats molt petits.
S’hi poden afegir unes miques de tòfona picada.
És costum d’afegir una mica de paté al sofregit.
La carn pot ser de pollastre, vedella, porc o barrejada.
Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version