Autor Societat
4 Març 2019 a 15:00

Nova sessió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya

Estan estudiant les bases per a una nova convocatòria de bombers voluntaris

consell Bombers Voluntaris

consell Bombers Voluntaris

A la seu del Departament d’Interior, es va celebrar una nova sessió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, que és l’òrgan col·legiat amb funcions d’assessorament i consulta i adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).
En el transcurs de la sessió es van presentar les conclusions a què han arribat els dos Grups de Treball constituïts pel Consell i formats per comandaments de la DGPEIS, del Cos de Bombers de la Generalitat i representants dels bombers voluntaris. Aquests grups de treball estan analitzant i estudiant les bases per a una nova convocatòria de bombers voluntaris, d’una banda, i les condicions d’accés i permanència en el Cos, de l’altra. El Consell va acordar continuar amb els treballs d’aquests grups de treball.
Altres temes d’interès per al col·lectiu, com són l’assistència sanitària als membres dels bombers voluntaris que pateixin accidents en l’exercici de les seves funcions, o la figura dels bombers voluntaris veterans, van ser tractats en el decurs de la reunió.
La sessió d’ahir va ser presidida pel Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i va comptar amb l’assistència dels tres Subdirectors Generals de la direcció general, dels Caps de les set Regions d’Emergències, del cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, de representants dels Pompièrs d’Aran, i de representants dels bombers voluntaris de les regions Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Centre, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments valora molt positivament el desenvolupament de la sessió d’ahir, la implicació dels membres del Consell, i continua mantenint la voluntat d’escoltar i continuar treballant amb el col·lectiu de bombers voluntaris.
La propera sessió del Consell de Bombers Voluntaris se celebrarà a finals del mes d’abril, a Girona.
Switch to mobile version