Autor Ensenyament
13 Juny 2019 a 10:00

34.547 alumnes comencen les PAU amb total normalitat

Acaben avui amb les últimes proves

Proves PAU// Foto: Conselleria Universitats i Recerca

Proves PAU// Foto: Conselleria Universitats i Recerca

Un total de 34.547 alumnes va començar ahir la prova d’accés a la universitat (PAU), que s’està desenvolupant amb normalitat. Al matí es vam realitzar els exàmens corresponents a les matèries comunes del batxillerat que formen part de la fase general: Llengua castellana i literatura, i Llengua catalana i literatura.
En l’examen de Llengua castellana i literatura els estudiants van fer exercicis de comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. En l’opció A, el text corresponia a un conte de Jorge Luis Borges anomenat El Disco que forma part de l’obra El libro de arena. En l’opció B, els estudiants havien d’analitzar un article periodístic de Lola Pons publicat a El País titulat Lo que nadie quiere.
A la prova de Llengua catalana i literatura, els estudiants van poder triar entre un fragment de l’obra Laia, de Salvador Espriu, i el text « Una nova amenaça plana sobre Europa: l’extinció de les abelles », una adaptació feta a partir del text de Javier Mesones.
Després de la pausa per dinar, les proves correspondran a matèries de modalitat. A les 14  hores, els estudiants van examinar-se de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials; mentre que a les 16.00 hores, ho varen fer de Literatura castellana, Dibuix tècnic o Anàlisi Musical. Els exàmens en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, al Canal Universitats: http://universitats.gencat.cat/ca/pau/criteris_pau/

Del total d’alumnes matriculats a les PAU 2019, 28.383 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat; 3.392 són estudiants amb matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys amb o sense PAU); i 2.772 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Switch to mobile version