Autor Articles i estudis
8 Juny 2019 a 12:00

Cures postpart i alguns consells per a sentir-te la mare més radiant

Cures post part i consells //Foto:Christian Bowen (Unsplash)

Cures post part i consells //Foto:Christian Bowen (Unsplash)

Quan Meghan Markle, Duquessa de Sussex, va presentar oficialment al seu primer fill, ho va fer amb un vestit estret i lligat a la cintura, que no tractava de dissimular les corbes del seu cos dos dies després de donar a llum. I estava maquíssima! Però la seva elecció anava més enllà d’una mera qüestió estilística. Evidenciava alguna cosa que durant anys, i per sorprenent que sembli, s’ha intentat obviar: que després del part s’inicia un període en el qual el cos ha de recuperar-se dels canvis experimentats durant l’embaràs.

I, encara que les celebrities ens facin pensar el contrari, aquest període requereix temps. Més encara si tenim en compte que la nova mare dedicarà totes les hores del dia i la nit al seu bebè. Això significa falta de descans, així com manques vitamíniques i de minerals. Com a resultat, el cabell, la pell i les ungles també es ressenten. Així que, si és el teu cas, pren-te el teu temps i no et preocupis: és una part normal del procés, i tu ets i estàs preciosa. Això sí, et donarem alguns consells de cures postpart per a ajudar-te en la teva recuperació.

Els efectes sobre el cos

Alguns dels “rastres negatius” que deixa l’embaràs en el cos són la retenció de líquids i la flaccidesa. Pilar Benito, directora mèdica de Slow Life House, aconsella el drenatge limfàtic manual per a començar a millorar aquesta inflor, una vegada que s’ha passat la quarantena. Respecte a la flaccidesa, produïda per la distensió que els músculs i la pell sofreixen en guanyar volum, Ana Puelles, d’Estética Lostao, assenyala que cal tractar de forma diferent la flaccidesa de múscul i la de pell, encara que sovint vagin les dues de la mà. “La radiofreqüència resulta molt efectiva per a la relaxació tissular, combinada amb un bon tractament en cabina i, a casa, amb productes que continguin silici orgànic o col·lagen. Si el que necessitem és treballar a nivell muscular, el millor serà l’electroestimulació i l’exercici físic”.

També és habitual l’aparició de varius i estries. Per a tractar aquestes últimes, Patricia Cuenca, directora tècnica d’Oxigen, apunta que “en la seva fase inicial, resulta eficaç l’ús de principis actius com la centella asiàtica, el més efectiu. També són recomanables l’Oli de Rosa Mosqueta, el Lactat Amònic, el Dexpantenol o la Pro-vitamina B5 i l’Àcid Hialurònic. Una vegada acabat el període de lactància, es recomana àcid retinoic al 0,1%, però deu ser prescrit per un professional“.

El més aconsellable és que acudeixis a un professional perquè pugui valorar el teu cas concret i les teves necessitats. En qualsevol cas, l’exercici i una dieta adequada seran els teus aliats indispensables.


Cures per a la pell i consells de maquillatge

Durant l’etapa posterior al part, els nivells d’estrogen i progesterona disminueixen, provocant que la pell es torni seca i perdi lluminositat. També poden aparèixer taques en la pell, produïdes pels canvis hormonals de l’embaràs. Per això, és imprescindible utilitzar protecció solar durant els mesos de postpart.

La maquilladora Cristina Lobato recomana treballar la pell a casa, mantenint-la neta i tonificada. A més, assenyala que és possible que la pell necessiti un extra d’hidratació, per la qual cosa caldria hidratar-la al matí, a la nit i també al migdia. També aconsella aplicar cremes que continguin Vitamina C, ja que és una gran font d’antioxidants i ajuda a recuperar la lluminositat en la pell.

Respecte als tips de maquillatge per a tenir un aspecte de bona cara, Cristina proposa:
1. Maquillar la pell amb bases fluides de baixa cobertura
2. Dissimular les taques més fosques amb un corrector en to taronja i, a continuació, neutralitzar amb un color beix més similar al to de la pell.
3. Per a un efecte bona cara, il·luminar la zona central del rostre, pont del nas i arc de cupido amb un il·luminador. També es pot aplicar en la part alta dels pòmuls.


Combat la caiguda del cabell

Entre el primer i el quart mes després de donar a llum, i a vegades després de la lactància, es produeix una major caiguda del cabell. El motiu és que, durant l’embaràs, l’augment d’estrògens produeix un retard en el cicle capil·lar, paralitzant la caiguda normal i diària del cabell. Però, després del part, quan disminueix el nivell hormonal, tots els cabells que havien retardat el seu cicle normal entren en fase telògena –que dura entre 90 i 100 dies– i cauen.

Això sí, es tracta d’una situació transitòria a la qual es pot posar fre. Per exemple, pots provar un tractament que frena la caiguda i regenera el major nombre de cabells perduts, perquè no es tanqui el fol·licle pilós i es perdi aquest cabell per sempre.


Enforteix les teves ungles

Una altra conseqüència normal després del part és que les ungles estiguin més fràgils i trencadisses. Per a evitar que es trenquin, s’enganxin i esgarrapin la fràgil pell del bebè, has de mantenir-les curtes i ben llimades. Genera una pel·lícula que s’adhereix i reforça l’ungla, proporcionant-li major equilibri i resistència, així com protecció enfront dels xocs externs.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version