Autor Societat
19 Agost 2019 a 10:00

Bombers han efectuat 39 serveis al medi natural

Durant el pont d’agost

Els Bombers recorden els seus consells de seguretat per a les sortides a la muntanya

Els Bombers recorden els seus consells de seguretat per a les sortides a la muntanya // Imatge del web de la Generalitat

Els Bombers han fet un total de 39 serveis al medi natural (entre recerca de persones i rescats a la muntanya o al medi marítim) des del passat dijous 15 d’agost fins diumenge 18 d’agost.
El pont d’agost és un període amb una alta afluència de persones que practiquen activitats a l’aire lliure. Això es deixa sentir en les xifres de persones que experimenten problemes. Concretament, durant aquests quatre dies els

Bombers han efectuat 20 rescats de muntanya, 12 serveis de recerca de persones i 7 serveis de rescat al medi marítim.

Com a servei destacat, la matinada de diumenge s’ha rescatat el cos sense vida d’un home de 35 anys a Salomó (Tarragonès) que havia sortit a practicar motociclisme de muntanya amb un company, i no havien tornat. La recerca es va iniciar a les 01.55 hores i a les  03.28 hores, els amics dels homes avisaven a través del 112 que els havien  localitzat a les immediacions de la cova dels Vergerars.
Immediatament es van dirigit cap a la zona els efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i 8 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat, 4 dotacions dels Mossos d’Esquadra i 2 ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
Un cop localitzats, es va constatar que un dels homes havia mort. L’altre home estava il·lès. El SEM ha mobilitzar un servei de suport psicològic que li ha ofert recolzament, així com també a la família del finat.
A les 09.40 hores, la comitiva judicial va donar permís per a l’aixecament del cadàver. Els GRAE han efectuat una maniobra de grua per retirar el cos de l’esvoranc on es trobava i un helicòpter l’ha traslladat fins els afores del municipi de Salomó, on s’esperava una ambulància del SEM.
Switch to mobile version