Autor Economia
17 Agost 2019 a 15:00

Catalunya present a la fira Birdfair de Rutland

Té lloc del 16 al 18 d’agost a Rutland (Regne Unit)

Fira Birdfair//Foto: ACT

Fira Birdfair//Foto: ACT

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, promociona Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la Birdfair 2019, que té lloc del 16 al 18 d’agost a Rutland (Regne Unit). Es tracta de la fira més important d’Europa sobre aquest tipus de turisme. L’ACT hi participa amb estand propi on també hi són presents, com a coexpositors, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Terres de l’Ebre i el Càmping Laguna.

Catalunya és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus

i se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents. En aquesta fira, l’ACT dona a conèixer l’oferta catalana destinada a l’observació d’aus i reparteix la nova publicació d’ornitologia A guide to BIRDWATCHING holidays, que permet identificar les diverses espècies que viuen a Catalunya i en quins indrets i quan trobar-les.
Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (zones com el Parc Natural del Montsant, el Montsec, Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter o el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat), així com les infraestructures que faciliten l’observació d’aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d’espècies existents a Catalunya. A més a més, proposa activitats aptes per a totes les edats i públics, incloent propostes per a persones amb diversitat funcional.

De la mateixa manera, es dona visibilitat a l’oferta que preserva l’entorn i les comunitats locals a través de la guia Ecoturisme, Experiències per connectar amb la natura. A banda de l’observació d’aus, inclou altres activitats com el cicloturisme, els cels nocturns, el decàleg del bon ecoturisme i paisatges d’interès, entre altres.

La presència de Catalunya a la Birdfair és especialment important,

ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes observadors d’ocells. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d’una persona d’alt poder adquisitiu, que s’allotja en cases rurals i petits hotels, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya. Així mateix, es tracta d’una activitat realitzable al llarg de l’any i en zones de poca concentració, fet que contribueix també a la desestacionalització i a la desconcentració turístiques, tal i com marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022.
Switch to mobile version