Autor Economia
17 Setembre 2019 a 10:00

23ª Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT)

Catalunya representarà a la xarxa de regions europees de Turisme Sostenible NECSTouR

23ª Assemblea General OMT// Foto: Conselleria Empresa

23ª Assemblea General OMT// Foto: Conselleria Empresa

Durant la 23a Assemblea que ha tingut lloc a Sant Petersburg (Rússia), Catalunya s’ha incorporat a la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), com a representant de la xarxa europea NECSTouR, de la qual n’ostenta la presidència fins el 2021.
Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement, s’ha mostrat molt satisfeta del paper destacat que està jugant Catalunya a nivell internacional en l’àmbit turístic i ha recodat que ja fa tres anys que Catalunya presideix la xarxa europea NECSTouR, de les regions europees de turisme sostenible. Avui, podem anunciar que Catalunya entra a formar part de la Junta Directiva dels Membres Afiliats de l’Assemblea de l’OMT, organisme de les Nacions Unides. Tot plegat és un reconeixement internacional a la tasca que realitzem en la gestió i planificació estratègica del turisme.”
La consellera ha destacat el significat d’aquest nou encàrrec internacional: “Catalunya tindrà l’oportunitat de compartir visions i estratègies sobre el model turístic amb entitats i agents públics i privats de tot el món, i participarà en la presa de decisions d’aquesta xarxa global”.
 

La Junta Directiva dels Membres Afiliats de l’OMT

És un òrgan assessor del Secretari General d’aquest organisme. Les seves funcions principals és que els Membres Afiliats s’integrin i contribueixin als objectius, la missió i el programa general de treball de l’OMT, i aprovar el programa de treball dels Membres Afiliats així com implementar-lo i integrar-lo en el programa general de treball de l’OMT.
 
L’OMT és l’organisme de les Nacions Unides que s’encarrega de la promoció del turisme sostenible i responsable. Amb més de 500 empreses, institucions educatives i d’investigació, destinacions i ONG, el departament de Membres Afiliats a l’OMT ofereix un espai perquè els membres participin en el diàleg i comparteixin informació. La missió principal és promoure la sinergia entre els “membres afiliats” i els “Estats membres” per promoure l’intercanvi de coneixements entre les parts interessades, per tal de contribuir a la promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de les nacions unides.
Per la seva banda, NECSTouR va ser fundada l’any 2007 per Catalunya, la Toscana i Provença-Alps-Costa Blava. Actualment en formen part 36 regions europees i 32 membres acadèmics. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació de la sostenibilitat i la competitivitat en el turisme i influir directament en la política turística europea.

Treballant conjuntament per fer un Turisme més Sostenible i Responsable

Per una altra banda, les línies de col·laboració entre l’OMT i Catalunya-NECSTouR estaran centrades en les prioritats estratègiques de la xarxa europea representades per les 5 “S”:
·         Socio-Cultural Sustainability. L’OMT i NECSTouR faran difusió i buscaran adhesions als principis de sostenibilitat socio-cultural que sorgeixen a partir de la “Declaració de Barcelona. Better places to live; better places to visit”.
·         Smart. NECSTouR treballarà colze a colze amb l’OMT i el FCBarcelona Innovation Hub per tal de desenvolupar el concepte de Smart Destinations.
·         Skills. En l’àmbit de les competències i la formació, NECSTouR s’integrarà en els grups de treball de l’OMT per impulsar conjuntament projectes de suport a l’emprenedoria.
·         Safety and Resilience. Prioritzarem el factor seguretat com un dels elements clau a enfocar durant els propers anys.
·         Statistics. La feina feta des de NECSTouR a nivell europeu pel que fa a indicadors serà aprofitada com a referent per a escalar-los a nivell mundial.
Switch to mobile version