Autor Societat
10 Setembre 2019 a 10:00

Diada Nacional de Catalunya

Reforç del servei d’FGC per aquest motiu

FGC servei Diada Nacional 11 Setembre// foto: FGC

FGC servei Diada Nacional 11 Setembre// foto: FGC

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el seu servei a les Línies Metropolitanes.

A la línia Llobregat-Anoia

Se circularà en horari de dia feiner i circularan un total de 390 trens, 170 més dels que circulen en un dia festiu habitual. Així mateix, es reforçarà el servei dels trens que circularan entre Barcelona i Manresa i entre Barcelona i Igualada, doblant la seva capacitat amb trens de sis cotxes.

En aquesta línia els intervals de pas seran:

  • Entre Pl. Espanya i Sant Boi: 2 minuts
  • Entre Pl. Espanya i Martorell: 7 minuts
  • Entre Pl. Espanya i Manresa/Igualada: 30 minuts

La línia Barcelona-Vallès

Oferirà un servei especial a partir de les 11 del matí amb l’increment de l’oferta de trens. Hi circularan un total de 942 trens, el qual representa 453 trens més dels que circulen en un dia festiu habitual. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat entre les 15h i les 23h, ampliant així l’oferta de trens al Vallès.

En aquesta línia els intervals de pas seran:

  • Entre Pl. Catalunya i Gràcia: 2 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Sarrià: 3 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Sant Cugat/Rubí: 3 minuts
  • Entre Pl. Catalunya i Terrassa/Sabadell: 12 minuts        

 

El transport públic, l’opció més eficient per desplaçar-se durant la Diada

FGC recomana l’ús del transport públic per als desplaçaments fins als diferents actes que s’organitzen durant aquesta jornada i evitar moure’s en vehicle privat, que segurament es veurà afectat per desviaments i limitacions de recorregut.

D’aquesta manera, l’operatiu de reforç d’FGC contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire, facilitant i posant a l’abast dels ciutadans una oferta de transport públic eficient i responsable, que redueix l’impacte sobre el benestar de les persones i millora la qualitat de l’entorn urbà i el medi ambient.

L’ús del transport públic és un eina eficaç per impulsar la mobilitat sostenible i apostar per uns desplaçaments més eficients, segurs, equitatius, competitius, tranquils i saludables, amb un consum d’energia i un nivell d’emissions per persona molt més reduït.

Podeu consultar les característiques del servei que oferirà FGC el dia 11 de setembre a www.fgc.cat, al cercador web i de l’aplicació per a mòbils d’FGC i a les vitrines informatives de les estacions, així com trucant al telèfon d’atenció al client 012.

1

Switch to mobile version