Autor Articles i estudis
21 Setembre 2019 a 12:00

Efectes de la contaminació sobre el teu cabell i la teva pell

Efectes contaminació pell i cabell// Foto: Mary Alamine bellezaactiva

Efectes contaminació pell i cabell// Foto: Mary Alamine bellezaactiva

Els nivells cada vegada més elevats de contaminació passen factura. I sembla que encara estem lluny de posar-li solució. Precisament, la Comissió Europea ha denunciat a Espanya davant la justícia europea per no prendre suficients mesures que combatin la contaminació ambiental, especialment en les zones urbanes de Madrid i Barcelona. Les dades són alarmants i aquesta és una realitat de la qual no podem continuar apartant la mirada. Ho paga el planeta i ho paga la nostra salut.

Els seus efectes també són visibles en la nostra pell i el nostre cabell, diàriament exposats a residus i substàncies tòxiques. Per això, a més de combatre la contaminació en la mesura en la qual a cadascun li sigui possible –cada gest compta–, també hem de protegir-nos d’ella. I aquí sí que podem ajudar-te amb algunes recomanacions de productes antipol·lució. Perquè volem un planeta sa en el qual viure i també un cos sa per a gaudir-lo.

Protecció per al cabell…

L’acumulació de substàncies contaminants en el cabell, dia rere dia, asfíxia i agredeix el cuir cabellut. Això porta amb si l’aparició de vermellors, caspa, picors, sensibilitat i irritació. També provoca el seu envelliment prematur i pot arribar a accelerar la caiguda. Per part seva, la fibra capil·lar es va tornant opaca, danyada, deshidratada i sense vida.

Si et tenyeixes, la contaminació et portarà un problema afegit, ja que provoca la pèrdua d’intensitat, majors danys durant el procés de coloració i reducció de la cromaticitat i la lluentor.

 

…i també per a la pell

Igual que succeeix amb el cabell, la nostra pell també està sotmesa a molts factors ambientals que la danyen i acceleren la seva edat biològica. L’estrès oxidatiu que sofreix la pell provoca que aquesta augmenti la generació de radicals lliures, afavorint l’aparició d’arrugues i la falta de fermesa. Altres efectes visibles són el to apagat, la sequedat, la irritació cutània i la producció de sèu.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version