Autor La recepta
25 Setembre 2019 a 12:00

El rave, una hortalissa amb alt contingut en aigua

Rave// Foto: Jill Wellington Pixabay

Rave// Foto: Jill Wellington Pixabay

Pertanyent a la família de les crucíferes, aquesta hortalissa és pròpia de zones temperades. Destaca pel seu alt contingut en aigua i per la baixa aportació calòrica. Es calcula que per cada 100 grams són 16 les calories que conté. També destaca pel contingut en hidrats de carboni i en fibra.
De vitamines, la C és la més nombrosa i es troba en quantitats similars a les que tindríem per exemple amb mitja taronja. Recordem que la principal característica d’aquesta vitamina és l’acció antioxidant, a la vegada que intervé en la formació de col·lagen, dels ossos i de les dents, i contribueix en l’absorció del ferro. En relació amb els minerals, destaca l’aportació de potassi i de iode, tot i que també conté quantitats importants de calci i de fòsfor. El calci, però, del rave no és pràcticament assimilat pel nostre organisme. Per tot plegat, del rave destaca el seu poder diürètic i digestiu. L’efecte diürètic està relacionat amb l’alt contingut en aigua i en potassi.
El rave també té la propietat d’estimular les glàndules digestives, per la qual cosa resulta una hortalissa indicada a persones amb problemes de vesícula o de dispèpsia (digestions dolentes).
D’altra banda, el rave té en la seva composició sofre, la qual cosa pot produir flatulències en persones que tinguin tendència a acumular gasos. A la vegada, també per la presència de sofre, el rave presenta certes propietats antibacterianes.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version