Autor La foto del dia (el racó d'instagram)
17 Setembre 2019 a 12:00

L’aranja, una fruita altament antioxidant

Aranja// Foto: Olga Oginskaya pixabay

Aranja// Foto: Olga Oginskaya pixabay

L’aranja és una fruita de gran riquesa antioxidant. Té la forma de la taronja, tot i que més gran, amb el color groguenc d’una llimona, encara que existeixen varietats d’un color verdós. A l’interior, la polpa també és variada i va des del color groc, passant pel taronja i el vermell.
L’aranja té un alt contingut en vitamina A o carotens, pigments que el confereixen aquest color entre ataronjat i vermellós. Quant més vermella sigui la polpa més contingut en carotens, substància amb un alt nivell antioxidant que té una acció preventiva davant malalties de tipus cardiovascular. La vitamina A també intervé en la formació dels pigments visuals de la retina i en la formació i manteniment de les cèl.lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.
Cal destacar també la riquesa en vitamina C. Cal apuntar que un suc elaborat amb un parell de pomels cobreix al 100 % les necessitats d’aquesta vitamina, segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. La vitamina C resulta especialment recomanable durant els mesos d’hivern per tal de prevenir les infeccions i els refredats, reforça les defenses davant les infeccions i ajuda en la cicatrització de les ferides. A banda de vitamina A i C, també inclou quantitats de vitamines B, especialment B1, B2, B3, B5, B6 i E, que també té accions antioxidants, a més de fibra. A nivell calòric, aporta unes 6’ calories als 100 grams.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version