Autor Economia
19 Novembre 2019 a 15:00

L’empresa catalana CELO s’introdueix a l’Àfrica Subsahariana

Ha començat a exportar a Costa d’Ivori a través d’un distribuïdor

Factoria CELO// Foto acció

Factoria CELO// Foto acció

L’empresa catalana CELO, especialitzada en la fabricació de sistemes de fixació per a la construcció i la indústria, s’ha introduït a l’Àfrica Subsahariana a través d’un acord amb un dels principals distribuïdors del sector a Costa d’Ivori. L’empresa ha tancat aquest 2019 les seves primeres comandes de productes que inclouen, en conjunt, 90.000 caixes de material com cargols, sistemes de fixació i subjecció. En cadascuna d’aquestes caixes hi caben un miler d’unitats d’aquests productes.

Per a aquest projecte d’expansió, CELO ha comptat amb el suport d’ACCIÓ  a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Ghana. De fet, l’empresa catalana va participar en una missió comercial a Costa d’Ivori i Camerun organitzada conjuntament entre ACCIÓ amb Pla Metall-Foment.

Amb aquest acord, els productes de CELO estan disponibles a les 14 botigues pròpies del seu distribuïdor, situades a la ciutat d’Abidjan -un dels principals nuclis comercials de Costa d’Ivori- així com a altres punts de venda situats arreu del país, als quals serveix aquest distribuïdor especialitzat en els sectors de la construcció i industrial.

L’empresa catalana va començar a analitzar el mercat africà fa uns tres anys i ja treballava al nord del continent, però fins ara no havia entrat a l’Àfrica subsahariana. D’acord amb l’Export Manager de CELO a l’Àfrica, Ali Mardi, Costa d’Ivori “és un mercat emergent molt interessant, amb una demanda creixent i projectes molt grans al sector de la construcció”. Mardi subratlla, tot i això, que “cada mercat africà té les seves pròpies particularitats i s’han d’estudiar cas a cas totes les oportunitats que ofereixen”. CELO té ara com a proper objectiu introduir-se als mercats de Senegal i Camerun.

El grup CELO, amb seu central a Castellar del Vallès, compta amb una plantilla de més de 380 treballadors repartits en quatre plantes de producció a la Xina, els Estats Units i Alemanya, que se sumen a la de Catalunya. A banda, l’empresa compta també amb diversos centres logístics en diferents continents. CELO va tancar el 2018 amb una facturació de 64 milions d’euros, que espera incrementar aquest 2019.

Switch to mobile version